Buddha Eden Garden: schitterende beeldentuin in Bombarral

Terwijl Óbidos u meeneemt naar de Middeleeuwen, heeft het nabij gelegen park ‘Buddha Eden Garden’ iets heel anders te bieden. Met een oppervlakte van maar liefst 35 hectaren brengt Bacalhôa Buddha Eden op een harmonieuze manier de wereld van het Boeddhisme en de moderne kunst samen. In deze oosterse beeldentuin komt u helemaal tot rust terwijl u kennismaakt met oosterse en hedendaagse cultuur…

Bacalhôa Buddha Eden is de meest ideale bestemming wanneer u even wilt uitblazen na een druk gevulde dag. U kan er op eigen tempo de tuin verkennen of u neemt het treintje dat u langs de mooiste kunstwerken vervoert.


Oost vs. West op 45 minuten van Lissabon

De tuin is opgedeeld in twee thema’s. Aan de ene kant heeft u er de moderne en hedendaagse kunst. In de perfecte setting, omgeven door verschillende soorten planten en bomen, staan kunstwerken van Alexander Calder, Fernando Botero, Tony Cragg, Lynn Chadwick, Allen Jones en nog veel meer anderen.


Daarnaast is er het oosterse thema. Omgeven door water, fauna en flora begeeft u zich in een oase van rust.

U wordt omringd door Boeddha’s in alle soorten en maten terwijl u ondergedompeld wordt in oosterse sferen.


Extra troef aan Bacalhôa Buddha Eden is de aangelegen Quinta dos Loridos. Wanneer u zich na een bezoek naar de uitgang begeeft, wandelt u door de giftshop waar tal van heerlijke (en goedkope) wijnen aangeboden worden.


Deze wijnen worden ook aangeboden in een wijnproeverij. U kan zo'n wijntasting op voorhand voor reserveren, samen met uw toegangsticket.