GROEPSREIS EVORA: EEUWENOUDE MUSEUMSTAD

Bent u een liefhebber van geschiedenis? Meer bepaald van de Romeinse geschiedenis? Dan is Évora, hoofdplaats van de Alentejo, echt iets voor u. Évora wordt namelijk ook wel de 'museumstad' genoemd vanwege z'n rijke geschiedenis en de eeuwenoude (Romeinse) monumenten die de stad z'n typische karakter geven. 


Wie Évora bezoekt, waant zich een tijdsreiziger. Doorheen zijn geschiedenis kende de stad immers verschillende bewoners en invloeden. De aanwezigheid van de Visigoten, de Moren en de Portugezen zijn vandaag nog steeds duidelijk zichtbaar. Zo baant een prachtig, Romeins aquaduct zich een weg doorheen de stad en zelfs doorheen sommige woningen!

Bezienswaardigheden Évora

Naast het Romeinse aquaduct zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Évora te ontdekken.


  • Tijdens een bezoek aan Évora mag bijvoorbeeld ook een uitstap naar de grootste kathedraal van Portugal niet ontbreken. Vanop het dak, dat u bereikt via de trap langs de klokkentoren, krijgt u een fantastisch uitzicht over de stad.

  • Vlakbij de kathedraal van Évora bevindt zich de eigenaardige 'Capela dos Ossos'. Dit ossuarium (vrij vertaald 'bottenkapel') is zowel griezelig als mooi. Zelfs de wanden en pilaren werden versierd met 'overtollige' botten en schedels. Goed voor een bijzondere uitstap die u zich nog lang zal herinneren.

  • Daarnaast is er nog de 'Cromeleque dos Almendres'. Dit archeologisch museum bezorgt u gegarandeerd kippenvel. Hier kan u de grootste steencirkel bewonderen op het Iberisch schiereiland en één van de grootste in Europa.

  • Ten laatste is Évora een bezoek waard omwille van zijn voornaamste exportproduct: kurk. Waar u ook kijkt, overal wordt u omringd door dit natuurproduct. Portugal is niet voor niets het grootste kurkverwerkende land ter wereld, goed voor 53% van alle kurkproductie.
    Wij kennen kurk vooral als stop in wijnflessen, maar het materiaal is enorm veelzijdig. Geef uw ogen de kost, ontdek dit wonderbaarlijke product en keer huiswaarts met uw eerste paar kurken schoenen, handtas, pet, kledij, regenscherm, juweel, meubel, ... . De lijst is lang! 


Kortom: zin in een heel bijzondere trip in een prachtige streek? Aarzel niet en contacteer me vrijblijvend via onderstaande button! 

ontdek portugal - groepsreis Évora