GROEPSREIS COIMBRA IN PORTUGAL - EEUWENOUDE UNIVERSITEITSSTAD

Coimbra is één van de oudste universiteitssteden van Europa. De stad werd gebouwd op een heuvel, waardoor u overal geniet van de mooiste vergezichten. Studenten slenteren er door de straten en hangen rond de universiteitsgebouwen, gekleed in hun typische, stijlvolle uniform. In combinatie met de eeuwenoude architecturale Romeinse invloeden straalt Coimbra tijdsloze klasse uit! 

Bezienswaardigheden Coimbra

Coimbra is géén slaperig studentenstadje. Er is ontzettend veel te zien. Denk maar aan de overbekende Bibliotheek JOANINA in mooi Brasiliaans hout, die meer dan 200.000 boeken bewaart, waarvan 30 000 hele oude.


In het historische stadscentrum vindt u de “Cathédrale Velha de Coimbra”, de oude kathedraal. Vlak naast het klooster van het H. Kruis bevindt zich het “CAFÉ SANTA CRUZ” dat zijn deuren opende in 1923! Dit schitterend lokaal, geklasseerd als “Nationaal Monument”, trekt schrijvers, intellectuelen en een heel verfijnd publiek aan. In 2002 werd het café gerenoveerd. Een ideale plek om een uniek FADO concert bij te wonen!


Niet te missen is het “Museu Nacional de Machado de Castro” in het voormalig bisschoppelijk paleis. Vanop het terras geniet u van een prachtig zicht over Coimbra..

ontdek portugal - coimbra