Citytrip Lissabon + Mafra, Ericeira en Azenhas do Mar

Staat Lissabon nog op uw verlanglijstje? Terecht! Lissabon groeide de laatste jaren uit tot één van de populairste citytrip-bestemmingen ter wereld. Maar waarom zou u zich beperken tot Lissabon? In de nabije omgeving zijn nog enkele pareltjes te vinden, die uw trip helemaal onvergetelijk maken!

Bezienswaardigheden Lissabon

Lissabon, hoofdstad van Portugal en woonplaats van zo’n 2,9 miljoen inwoners, heeft heel wat te bieden aan haar ‘bezoekers’. Denk maar aan de wondermooie uitzichten vanop verschillende miradouros, de wijk Baixo-Chado die het hart van elke shop-a-holic sneller doet slaan, Belém waar je twee schitterende Unesco Werelderfgoed-sites vindt en de allerlekkerste Pastéis de Nata proeft, de oude visserswijk Alfama, het klooster van de Hiëronymieten, ... . 


U kan eindeloos ronddwalen in deze prachtige stad. Hebt u na enkele dagen echter genoeg van het stadsleven? Dan liggen er op een boogscheut van Lissabon nog enkele pareltjes.

Mafra:

Ideaal voor liefhebbers van cultuur. Hier vindt u het Paleis van Mafra, niet zo ver ten noorden van Lissabon. Niet alleen een paleis in barokstijl, maar het bevat ook een klooster, één van de mooiste bibliotheken ter wereld en een basiliek. Dit gebouw met meer dan 1200 kamers, twee klokkentorens en gelegen op een oppervlakte van 4 hectare is bijna een labyrint. Mafra is gedeeltelijk bewoond door het Portugese leger en meer dan een bezoek waard!

Ericeira: 

Vanuit Mafra trekken we richting de Zilverkust. Meer bepaald naar Ericeira met zijn pittoreske, witte huisjes afgeboord met een streep in felblauw, en prachtige, witte geplaveide straatjes die zo typisch zijn in Portugal. De indrukwekkende golven die breken tegen de hoge kliffen en zo langzaam naar het strand rollen, trekken surfers vanover de hele wereld aan. 

Azenhas do mar: 

Dit bijzondere dorpje biedt een duizelingwekkend uitzicht over de oceaan. Het is tevens een paradijs als u houdt van vis en zeevruchten. Vanuit één van de vele typische eetgelegenheden met een panoramisch uitzicht en een exclusief kader, geniet u van superverse producten. De vis springt als het ware recht uit de oceaan op uw bord!

ontdek portugal - lissabon, mafra, ericeira en azenhas do mar