Bezienswaardigheden Lissabon: wondermooie stad aan de Taag

Lissabon, hoofdstad van Portugal en woonplaats van zo’n 2,9 miljoen inwoners, heeft heel wat te bieden aan haar ‘bezoekers’. Een overzicht van de leukste bezienswaardigheden in Lissabon: 


Het historische centrum neemt u terug mee naar de eeuwenoude geschiedenis van de stad, terwijl u geniet van de mooiste uitzichten vanop verschillende miradouros.


Laat u door de traditionele tuk-tuks door de kleinste, mooiste en gezelligste straatjes van Lissabon rijden of neem de historische tram 28 en ontdek zo de meest unieke plekjes.

De stad bruist van het leven en u zal er zich niet snel vervelen.


Baixo-Chaido doet het hart van elke shop-a-holic isneller slaan, terwijl de liefhebbers van gastronomie kunnen vertoeven in de vele typische Portugese restaurantjes en genieten van de overheerlijke ‘bacalhau’ (kabeljauw) of tal van andere Portugese lekkernijen. 


Graag wat muziek erbij? In de talloze Fadorestaurantjes droomt u weg bij de klanken van een live concert. Tip: mijn gepersonaliseerde Fado-tour is een echte aanrader!  


Belèm zorgt ervoor dat u al twee unesco-werelderfgoedsites van je bucketlist kan schrappen. De ontdekkingsreizigers wijzen u de weg naar Torre de Belèm. Kuier door het park en breng een bezoekje aan het klooster van Jeronimos terwijl uw smaakpapillen worden verwend door de pastéis de Belèm.


Geniet van een verfrissend drankje aan de Taag of steek de brug eens over en waan u even in Rio de Janeiro. Durft u tot boven aan het standbeeld? Wees gerust, ook vanaf de voet hebt u een prachtig uitzicht over het oude gedeelte van Lissabon.


Maar Lissabon is niet alleen maar geschiedenis. Ontdek het moderne gedeelte en breng een bezoekje aan één van de grootste aquariums van Europa of waag u eens aan de Vasco da Gamabrug: de tweede langste brug van Europa. 

Moet het voor u allemaal niet zo actief? Gooi uw handdoek dan uit op de vele stranden van Lissabon: Carcavelos, Caxias, Cascais, … Of ga op zoek naar de ‘secret beaches’.


Gegarandeerd dat u wel een strand vindt dat u aanstaat. Altijd al eens willen surfen? De golven in Nazaré zijn misschien iets te hoog gegrepen, maar op verschillende stranden staan surfleraars klaar om u de kneepjes van het vak te leren.


Even ontsnappen uit de drukte van de stad? Neem de trein richting Sintra en wordt omvergeblazen door pracht en praal van de paleizen en hun tuinen. U waant er zich in een feeëriek landschap te midden van de natuur.

Groepsreis op maat naar Lissabon

Wat houdt u nog tegen om eens een bezoekje te brengen aan het mooie Lissabon? Indien u dat wenst, werk ik een groepsreis op maat uit naar Lissabon. Waarbij ik de mooiste bezienswaardigheden van LIssabon verwerk in 1 onvergetelijk en overzichtelijk reisprogramma. 

De Lisboa Card: onmisbaar tijdens uw bezoek aan Lissabon

Een citytrip naar Portugal is pas compleet met de Lisboa Card. Deze kaart geeft namelijk recht op tal van kortingen in o.a. musea en gidst u als het ware doorheen Lissabon. U komt ermee op de meest onverwachte plaatsen en ontdekt zo de mooiste, plekjes en bezienswaardigheden van Lissabon! 

Titel

Groepsreizen op maat Lissabon - Taag
Groepsreizen op maat Lissabon
Groepsreizen op maat Lissabon - miradouros