FADO EN WIJN: ONTDEK DE ZIEL VAN PORTUGAL

Wilt u de ziel van Portugal ontdekken? Dan moet u zich onderdompelen in de fado. Deze traditionele wereldmuziek is hét symbool bij uitstek van Portugal. In 2011 werd de fado, zoals deze in Lissabon wordt gezongen, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed van de Mensheid. Fado staat voor eenvoud, liefde(sverdriet), geluk en ongeluk. Voor wie het échte Portugal wilt leren kennen, is een rondreis in het teken van de fado dan ook de perfecte uitstap. 

Zesdaagse rondreis fado en wijn Portugal

 • Dag 1: Beginnen doen we in Porto, een stad die bekend staat om zijn Portowijn, maar ook om zijn prachtige monumenten. Porto is sinds 1996 opgenomen op de lijst Unesco Werelderfgoed. We bezoeken er het Paleis van de Beurs, de kerk van San Francisco en we maken een bootvaart op de rivier Douro, “Cruceiro das Seis Pontes”. Een bezoek aan een gerenommeerd Portohuis hoort er uiteraard ook bij. 


 • Dag 2: Na een overnachting in Porto trekken we naar Braga. We bezoeken de oude stad en het heiligdom “Bom Jesus do Monte” dat we bereiken met een kabelbaan.

  Guimarães, de stad waar Portugal ontstaan is, opgenomen op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Vervolgens bezoeken we de tuinen van het paleis van Mateus met overnachting in Lamego.

 • Dag 3: Op de derde dag ontdekken we Coimbra, de oude universiteitsstad met zijn prachtige bibliotheek. Het klooster van Batalha, gebouwd om de overwinning van de Portugezen te vieren in de slag van Ajubarrota, staat eveneens op het programma.

  Vervolgens brengen we een bezoek aan Nazaré, de pittoreske vissersstad, en gaan we verder naar het middeleeuwse Obidos. Vandaar rijden we naar Lissabon, gelegen op de rechteroever van de Taag, waar we ook overnachten

 • Dag 4: In Lissabon trekken we naar het Kasteel San Jorge, het klooster van de Hieronymieten en de toren van Belém. Deze laatsten werden ook opgenomen als Unesco Werelderfgoed. We ontdekken de oude wijk Alfama en geven u de kans wat te winkelen in de elegante “Rua Augusta”.

  De dag wordt afgesloten in een typisch fado-restaurant waar we genieten van fadomuziek, zang en wijn.

 • Dag 5: Van Lissabon rijden we naar de bekende bedevaartsplaats Fátima en Marvão waar we genieten van prachtige vergezichten.

 • Dag 6: Ontbijt en transfer naar de luchthaven.

ontdek portugal - fado en wijn portugal