LISSABON: ONTDEK DE 7 WONDEREN

7 dagen in 1 week, 7 zeeën en oceanen en 7 continenten. Het nummer 7 is een speciaal getal. Voor David Beckham was het z'n geluksnummer. Hij zwoor bij rugnummer 7 en wist een prachtige carrière bij elkaar te schoppen. Maar hij is niet alleen. Wereldwijd staat het nummer 7 op '1' als geluksgetal voor de meeste mensen. Ook in Lissabon is 7 'the magic number'. Lees nu verder en ontdek waarom! 

De stad Lissabon ligt verspreid over verschillende heuvels. 7 om precies te zijn. Toeval of niet, het zorgt er in elk geval voor dat de oude stad aanvoelt als een prachtig amfitheater, gekeerd naar de Taag. Alles in deze buitengewone stad vraagt erom te luieren en te dromen.


Ondanks haar ligging aan de oceaan heeft de stad iets mediterraans dankzij het gele licht en de gouden weerschijn van de ondergaande zon op de Taag. Het is een stad vol charme, waarvoor u vast en zeker zult bezwijken.

Ontdek het nieuwe stadsgedeelte

Lissabon heeft ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in 1998 met als thema “De oceanen, een erfenis voor de toekomst”, een volledig nieuw stadsgedeelte ontworpen. Scheepsdokken, ongebruikte pakhuizen en raffinaderijen maakten na de Expo '98 plaats voor het Parque da Nações. En ook hier staat het nummer 7 weer centraal... 


Parque da Nações: een park met 7 wonderen


1. Het bruist er van activiteit! Met uitzondering van het “Oceanarium” hebben de meeste tentoonstellingspaviljoenen een andere bestemming gekregen.


2. Het Estação do Oriente dat het centrum van Lissabon ontlast, ontworpen door de Spaanse architect Calatrava, is met zijn opeenvolgende golven tekenend voor de architectuur van het park.


3.Het Pavilhão Atlantico (oude paviljoen van Utopia) lijkt op de romp van een omgekeerd schip.


4. Het Teatro Camões waar kleine culturele activiteiten plaatsvinden heeft 900 plaatsen.


5. In de Jardins da Água vindt u ludieke en instructieve speeltuigen gebaseerd op het thema “water”.


6. In de Jardins Garcia de Orta krijgt u een beeld van de ongelooflijke diversiteit aan planten en bloemen die tijdens de eerste grote ontdekkingsreizen in Europa zijn geïntroduceerd.


7. De Ponte Vasco da Gama van de Franse ingenieur Jean Vassord verheft zich niet ver daarvandaan boven de Taag.


Daarnaast zijn er uiteraard nog tal van andere bezienswaardigheden in Lissabon

ontdek portugal - lissabon bezienswaardigheden