OENOTOERISME PORTUGAL - ONTDEK DE WIJNROUTES ROND LISSABON

Wie aan Portugal denkt, denkt automatisch aan hun befaamde porto. Maar ook de andere wijnen in Portugal verdienen alle eer. De uitstekende kwaliteit van de Portugese wijnen wordt wereldwijd erkend.

Oenotoerisme is dan ook erg populair in Portugal. Het is bovendien een erg leuke manier om te reizen: terwijl u rondtrekt van wijngaard naar wijngaard, komt u in contact met de lokale bevolking en verkent u de diverse landschappen. Wijntoerisme is de ideale manier om zowel het land, de bevolking, de cultuur als de gastronomie te leren kennen. Verwennerij voor al uw zintuigen! 

Vijfdaagse rondreis wijnroutes Lissabon

  • Dag 1: Op de eerste dag van deze 'wijnreis' beginnen we bij de basis: het ontdekken van Lissabon zelf. De hoofdstad van Portugal, is een veilige stad. Modern en oud tegelijk, waarin u naar hartelust elke buurt kunt ontdekken. De ideale start om even op adem te komen en nadien andere regio's te verkennen.


  • Dag 2: Op dag 2 trekken we naar Sintra, met z'n legendarische kastelen, natuur en prachtige architectuur. Hier doen we uiteraard al de eerste wijngaarden aan, met de bijhorende wijnproeverijen.

  • Dag 3: Vnadaag ontdekken we de heerlijke wijnen van Setúbal. Deze regio wordt gekenmerkt door de afwisseling van zee en bergen, stad en kleine dorpjes, traditie en het moderne leven.

    Het schiereilend Setúbal heeft enorm veel te bieden en is overbekend als wijnproducent. De wijnroutes in Palmela, Setúbal, Montijo en Alcácer do Sal brengen u naar de interessantste wijnkelders. Wijndegustatie en gastronomie gaan hand in hand op deze dag.

    Zin in een partijtje golf, karting, een bootvaart of een fietstocht? Ook dat kan voor u geregeld worden!


  • Dag 4: In Azeitão geniet u van een workshop in een traditionele kaasboerderij. We sluiten de dag af met een cruise op de rivier Sado, onder het genot van wijn en verse zeevruchten. 


  • Dag 5: Transfer naar de luchthaven en terugvlucht. 
ontdek portugal - wijnroutes Lissabon enotoerisme